IT & Procesbeheer

IT zorgt voor de ontwikkeling, support en beheer van de informatiesystemen en IT infrastructuur van ManpowerGroup. Denk hierbij aan de systemen die het uitzend- en planningsproces in het veld ondersteunen, onze websites, klantgerichte oplossingen en de backoffice systemen die nodig zijn voor de verloning van vaste medewerkers en uitzendkrachten, facturatie en financiële administratie. Op de afdeling IT werken drie teams:

1. Applications

De afdeling Applications beheert en ondersteunt de software applicaties van ManpowerGroup. De ontwikkeling en het beheer van specifieke applicaties wordt soms uitbesteed. In dat geval sturen we deze leveranciers aan. Daarnaast ontwikkelen we klantgerichte oplossingen en worden deze getest en geïnstalleerd.

2. Infrastructure

Dit team beheert de hele IT infrastructuur van ManpowerGroup. Denk hierbij aan de hardware als PC’s, printers, laptops, servers, etc. Maar ook het beheer van ons datanetwerk, e-mailomgevingen en onze datacenters in Diemen, Amsterdam en Engeland. Wij bieden ook support op werkplek gerelateerde vragen en problemen.

3. PMO (Projecten)

Alle grotere IT projecten, applicatie ontwikkelingen, upgrades en vernieuwingen worden op deze afdeling geregisseerd en bewaakt. Ook worden nieuwe grote gewenste wijzigingen vanuit de organisatie vertaald naar mogelijke oplossingen.

Processen

Ook de afdeling Processen bestaat uit drie onderdelen:

1. Functioneel Beheer

Functioneel Beheer ondersteunt de interne klant op het gebied van commercie. Alle wensen en behoeften die onder andere bij projecten horen, inventariseren we en vertalen we naar slimme en goede oplossingen.

2. Implementation

Bij Implementation richten we ons op het implementeren van nieuwe en bestaande contracten, coördineren van transitietrajecten en implementeren van nieuwe producten en diensten. Dit doen we op projectbasis.

3. Consultancy

Wij voeren zowel Business Scans uit bij prospects en klanten als interne consultancy opdrachten. De huidige bedrijfsprocessen worden door ons geïnventariseerd en geanalyseerd en we benoemen de knelpunten. Op basis hiervan doen wij aanbevelingen die operationeel, financieel en commercieel onderbouwd worden.